Iście letnie danie. Lekko, kolorowe i do syta. W sam raz na śniadanie lub kolację. Ja przygotowałam je na rocznicowe śniadanie. Zapraszam:)
60 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
5 pomidorów
4 jajka na twardo
garść ugotowanej fasolki żółtej
mała garść młodych listków rzodkiewki
40 g sera żółtego
1/3 czerwonej papryki szpiczastej
1 cebulka dymka
sół, pieprz do smaku
szczypta płatków chili
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy
Pomidory faszerowane jajkami,fasolką i młodymi listkami rzodkiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ostrym nożem skroić dół pomidora, aby pomidor stał. Następnie odkroić „czapeczkę” z wierzchu. Ze środka delikatnie wykroić/wyłuskać gniazda nasienne. Osuszyć.
2.Jajka pokroić w małą kostkę. Dodać pokrojoną również drobno fasolkę, dymkę wraz ze szczypiorkiem oraz paprykę. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Listki rzodkiewki opłukać, osuszyć i wrzucić do sałatki.
3.Doprawić solą, pieprzem oraz płatkami. Dodać majonez i musztardę. Wymieszać. Nałożyć farsz do pomidorów, przykryć czapeczką i wstawić do lodówki na około godzinę. Smacznego!
Komentarze