Pomidory faszerowane jajkami,fasolką i młodymi listkami rzodkiewki

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Iście letnie danie. Lekko, kolorowe i do syta. W sam raz na śniadanie lub kolację. Ja przygotowałam je na rocznicowe śniadanie. Zapraszam:)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 pomidorów
    4 jajka na twardo
    garść ugotowanej fasolki żółtej
    mała garść młodych listków rzodkiewki
    40 g sera żółtego
    1/3 czerwonej papryki szpiczastej
    1 cebulka dymka
    sół, pieprz do smaku
    szczypta płatków chili
    2 łyżki majonezu
    1 łyżeczka musztardy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Faszerowane Jajko Przystawki Dodatki

Pomidory faszerowane jajkami,fasolką i młodymi listkami rzodkiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pomidory 1. Ostrym nożem skroić dół pomidora, aby pomidor stał. Następnie odkroić „czapeczkę” z wierzchu. Ze środka delikatnie wykroić/wyłuskać gniazda nasienne. Osuszyć.
  • składniki 2. Jajka pokroić w małą kostkę. Dodać pokrojoną również drobno fasolkę, dymkę wraz ze szczypiorkiem oraz paprykę. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Listki rzodkiewki opłukać, osuszyć i wrzucić do sałatki.
  • majonez 3. Doprawić solą, pieprzem oraz płatkami. Dodać majonez i musztardę. Wymieszać. Nałożyć farsz do pomidorów, przykryć czapeczką i wstawić do lodówki na około godzinę. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Jajka Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Na zimno Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować