Pomidorówka z ogórkiem i papryką

0 (0 ocen)

Kiedy znudziła mi się zwykła pomidorówka to postanowiłam poeksperymentować i tak powstała pomidorówka z papryką i ogórkiem kiszonym. Zupa jest winna i bardzo pożywna, a dzięki ogórkom ma oryginalny smak.

Składniki:

  • • 2-3 szklanki przecieru ze świeżo uduszonych pomidorów lub duża puszka pomidorów
    • 3 szklanki bulionu drobiowego lub warzywnego (może być z kostki)
    • 2 czerwone papryki
    • 2-3 marchewki
    • 1 cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • 3 łyżki oliwy
    • mała gałązka lubczyku
    • kilka listków bazylii
    • mielona ostra papryka
    • słoik kiszonych ogórków
    • zacierka babuni
    • pieprz
    • sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Pomidorówka z ogórkiem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Paprykę oczyścić z gniazda nasiennego-pokroić w kostkę . Marchewki zetrzeć na dużych oczkach. Czosnek i cebulę obrać, drobno posiekać, udusić na oliwie, po czym zalać bulionem i gotować 5 min. Dodać pomidory( z puszki lub przecier ), lubczyk, bazylię i zacierkę babuni – gotować około 10 min. Następnie przyprawić zupę do smaku mieloną papryką, pieprzem i solą i dodać pokrojone w kostkę kiszone ogórki (zagotować chwilkę).

Porady

Rada: Zupę można posypać startym serem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować