Pomidorowe placuszki

4 (1 ocen)

  • 15 min

Polecam niezwykłe, delikatne, wilgotne od pomidorów i w dodatku niskokaloryczne placuszki smażone bez tłuszczu :) Przepyszne!

  • 15 min

Składniki:

  • 250 g pomidorów
    1 duże jajko
    1/4 szklanki maki pszennej
    1/4 łyżeczki soli
    5 listków bazylii
    1 łyżka oliwy z oliwek

Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Placki Przystawki

Pomidorowe placuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory obrać, pokroić w drobną kostkę, przełożyć do miski. Dodać jajko, mąkę, sól, oliwę z oliwek i drobno posiekane listki bazylii, wymieszać łyżką.
    Smażyć z obu stron na nieprzywierającej patelni bez tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować