Pomidorowa pasta z makreli

5 (160 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Pastę zrobiłam i długo nie poleżała. Najlepiej smakuje prosto z miseczki. Na chleb idealna do smarowania

  • 20 min

Składniki:

  • 2 makrele wędzone
    2 cebulki białe
    3/4 szklanki sosu pomidorowego domowego
    pieprz
    olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

5 (160 ocen)

Zobacz również:

Ryba Pasty

Pomidorowa pasta z makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • makrela obrana 1. Makrele obieram z ości. Przekładam do pojemnika i bloenderuję. Zrobiłam to pierwszy raz za radą jednej blogerki. Sama boję się ości i miksując mam większą pewność że nie znajdę ich w paście.
  • sos pomidorowy 2. Cebulkę obieram i drobno kroję, przesmażam na patelni na oleju, dodaję sos pomidorowy i obraną makrelę. Chwile przesmażam. Doprawiam pieprzem. Sos pomidorowy można zrobić z pomidorów z puszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makrela Pomidor Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_09-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować