Pomidorowa pasta z kaszy jaglanej

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Pasta z dodatkiem duszonych pomidorów, cebulki, czosnku i oczywiście z mieszanką przypraw. Do pasty możemy dodać swoje ulubione świeże zioła. Szybki i ciekawy dodatek do pieczywa, życzę smacznego!

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • kasza jaglana 1 szklanka,
    woda 2 szklanki,
    pomidory 2 szt,
    cebula 1 szt,
    czosnek 2 ząbki,
    pieprz ziołowy pół łyżeczki,
    papryka słodka mielona 1 łyżeczka,
    zioła prowansalskie pół łyżeczki,
    sól i pieprz do smaku,
    oliwa z oliwek lub olej do smażenia,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Pasty

Pomidorowa pasta z kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę zalewamy gorącą wodą i gotujemy do momentu aż pochłonie całą wodę. Co jakiś czas kaszę należy pomieszać.
    Pomidory zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 2 minuty, a następnie odcedzamy i ściągamy skórkę.
    Cebule obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory oraz przyprawy i dusimy aż pomidory będą miękkie. Następnie dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną i wyciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko razem mieszamy i gotowe :-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Pomidor Kasza jaglana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegańska Bezglutenowa

Podobne przepisy

To może cię zainteresować