REKLAMA

Polewa czekoladowa

wyświetlono: 1408 | dodany do książki kucharskiej: 3 | polecenia: 0

Klasyczna, prosta polewa czekoladowa. Pięknie zastyga na cieście, nie jest jednak zbyt twarda, także również ładnie się kroi. Można także za pomocą strzykawki lub szprycy dobrze zastygniętą polewą „rysować” na ciastach dowolne obrazki i/lub napisy.Polecam gorąco !!!

opublikowany: 26.05.2014
Udostępnij Pinterest
  • 15 min

Składniki:


  • 1/2 kostki masła
    1/2 szkl. cukru pudru
    1 łyżki mleka
    2 łyżki kakao
    1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
Ocena:

(średnia 4.5 z 158 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na polewę wrzucamy do rondelka, podgrzewamy na wolnym ogniu, ciągle mieszając. Nie wolno dopuścić do zagotowania polewy. Kiedy wszystkie składniki się rozpuszczą i połączą w jednolitą kakaową masę, należy rondelek zdjąć z ognia. Przestudzoną i tężejącą polewą ozdabiamy ciasta/torty.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: kasia_m86 kasia_m86

Polewa czekoladowa z kakao

Polewa ta jest szybka w przygotowaniu i dużo lepsza od tych gotowych.

kategoria: Desery Dodatki polewa opublikowany: 15.03.2014 | wyświetlono: 446758 Książki kucharskie: 24 | Polecenia: 4
Dodane przez: MagdalenaS MagdalenaS

Polewa czekoladowa

Idealna kremowa i błyszcząca polewa czekoladowa

kategoria: Desery polewa opublikowany: 01.01.2017 | wyświetlono: 1276 Książki kucharskie: 3 | Polecenia: 0
Dodane przez: 2milutka IMG_20190918_121058

Idealna polewa czekoladowa

Dobrą polewę do ciast ciężko zrobić z tego przepisu zawsze się udaje...

kategoria: Desery polewa polewa czekoladowa opublikowany: 28.12.2013 | wyświetlono: 9137 Książki kucharskie: 8 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE