Polewa czekoladowa

  • wyświetlono: 1181 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Przedstawiony na filmie przepis na polewę ułatwia zadanie zdecydowanie, jak tylko zapragniemy zrobić ciasto z polewą czekoladową. Ten pyszny znakomity do ciasta nie dość że podkreśli smak ale też i atrakcyjnego wyglądu przyrządzanego ciasta lub piernika. Każdy może go zrobić ponieważ jest wyjątkowo łatwy w przygotowaniu. Parę łyżek kakao przetworzoną w masę czekoladową potrafi radykalnie zmienić na plus cały placek lub ciastko.

DSC01159
  • 1 porcje
  • 10min
  • Łatwy

Składniki

Skład:
125 g masła lub margaryny.
3 łyżki kakao.
Płaska łyżka żelatyny.
Odrobina gorącej wody.
pół szklanki cukru pudru.

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Polewa czekoladowa

  • 1. Margarynę lub masło rozpuszczamy w rondelku . Następnie dodajemy pół szklanki cukru pudru i mieszamy podgrzewając jednocześnie wszytko aż do rozpuszczenia. W następnym kroku dodajemy żelatynę rozpuszczoną w wodzie i chwilę mieszamy. Dosłownie parę sekund jeszcze podgrzewamy i całość odstawiamy na bok do ostudzenia .

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

masa czekoladowakakaoprzepis na polewę czekoladowąjak zrobić polewę czekoladową
 

Komentarze

Podobne przepisy

Masa makowa (domowa)

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Masa makowa (domowa)

Zapraszam na moją wersję pysznej...

frużelina

Dodane przez: Anitka0804

Frużelina brzoskwiniowa

Pyszna domowa frużelina z brzoskwiń,...

frużelina

Dodane przez: Anitka0804

Frużelina jagodowa

Pyszna jagodowa frużelina, jagody...

Dodane przez: Yenn21

Masa do tortu

Lekka, bardzo smaczna masa.