Gęsta polewa czekoladowa

4.46 (172 ocen)

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Najlepsza polewa jaka może być gęsta lśniąca i równomiernie rozprowadza się po ciastach, moja ulubiona

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kostki margaryny
    1/2 szklanki cukru pudru
    3 łyżki kakao
    3 łyżki wody
Wystaw ocenę:

4.46 (172 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Gęsta polewa czekoladowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka przekładamy margarynę, wodę, cukier puder oraz dobrej jakości kakao, wszystko doprowadzamy do wrzenia, mieszając
  • 2. Polewę studzimy i polewamy ciasta, desery
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Kasza Czekolada

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować