PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Ciasto Poezja smaku z masą krówkowąhttp://www.przyslijprzepis.pl/przepis/poezja-smaku-9
60min PT60M
Składniki
I - Biszkopt:
6 jajek
1 szklanka cukru
cukier waniliowy
pół szklanki mąki pszennej
pół szklanki mąki ziemniaczanej
łyżeczka proszku do pieczenia
II - Masa:
puszka masy krówkowej
kostka masła
paczka rodzynek (wcześniej namoczyć w rumie)
rozdrobnione orzechy
III - Przełożenie ciasta:
herbatniki - duże opakowanie
dżem z pigwy lub agrestu
Sposób przygotowania przepisu:
Ciasto Poezja smaku z masą krówkową
1.
I - Biszkopt: Ubić jaja z cukrem, dodać mąkę pszenna i ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Piec około 30 min. Po upieczeniu przestudzić i rozkroić na dwie części.
2.
II - Masa: Zmiksować masło, potem dodawać po łyżce masy krówkowej i dalej miksować. Pod koniec dodać bakalie i można też trochę dodać spirytusu.
3.
III - Przełożenie ciasta: Biszkopt przekrojony i nasączony przełożyć dżemem z pigwy lub agrestu. Na wierzch biszkopta wyłożyć pół masy. Na masę układać herbatniki namaczane w alkoholu. Wyłożyć drugą część masy. Na masę układać herbatniki herbatniki maczane jedną stroną w alkoholu. Polać polewą i posypać wiórkami. SMACZNEGO:)
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze