Ciasteczka miodowe

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Moje tegoroczne odkrycie:)

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
    0,5 szklanki cukru pudru
    1,5 łyżki miodu
    1 jajo
    5dkg margaryny
    1 łyżeczka sody oczyszczonej
    1,5 łyżeczki kwaśnej śmietany
    2 łyżeczki przyprawy do piernika

Ciasteczka miodowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę i miód rozpuścić, przestudzić i połączyć z pozostałymi składnikami. Zagnieść ciasto, rozwałkować i wykrawać foremką ciastka. Upiec w temp. 180 st.C przez około 15-20 minut.

Porady

Od razu po upieczeniu są mięciutkie potem troszkę twardnieją. Ciasteczka ozdabiam lukrem i kolorowymi posypkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Miodowe ciasteczka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Miodowe ciasteczka

RedakcjaPP Cóż, swoim gotowaniem rozpieszczam moją rodzinę i przyjaciół. 1 godz. 20 min