1.Ciasto I
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym dodać żółtka, potem mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wyłożyć do 2 blaszek. Ubić białka z cukrem na sztywną pianę i równomiernie rozłożyć na powierzchni obu placków. Jeden placek posypać płatkami migdałowymi a drugi placek posypać posiekanymi orzechami. Piec przez około 35 min.
Biszkopt orzechowy:
Na sztywno ubić białka z cukrem, dodać żółtka, następnie delikatnie wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia ,orzechy i bułkę tartą. Wylać na blaszkę i upiec.
Masa jabłkowa:
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Masło roztopić dodać następnie jabłka, poddusić pod przykryciem, wmieszać suchą galaretkę i jeszcze chwilę dusić.
Krem:
Z mleka, zółtek, cukru, mąki ziemniaczanej i pszennej ugotować budyń. Przestudzić. Masło utrzeć z przestudzonym budyniem.
Złożenie ciasta:
Ciasto 1 z orzechami - masa jabłkowa - biszkopt orzechowy - powidła - krem - ciasto 1 z migdałami - polewa - dowolna dekoracja
Komentarze