Podżerka duszona z ogórkiem kiszonym

4.5 (147 ocen)

Pyszności

Składniki:

  • 50-60 dag wieprzowiny(karczek ,łopatka , bez kości ,szynkówka)
    150 ml śmietany
    2 dag mąki pszennej
    20 dag ogórków kiszonych
    2 dag masła
    10 dag cebuli
    natka pietruszki
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Podżerka duszona z ogórkiem kiszonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • dodajemy marchew 1. Mięso kroimy tak jak na gulasz.Zrumienić na patelni,dodać pokrojoną w kostkę cebulę,podlać szklanką wody i dusic do miękkości.Pod koniec gotowania dodajemy startą na dużych oczkach marchew.
  • Ogórki kroimy w słupki 2. Ogórki pokroić w słupki .
  • Gotowa podżerka 3. Na patelni podgrzać masło ,dodać ogórki i wlać odrobinę wody(może być woda z ogórków),odsmażyć ok.10 min.Ogórki dodać do mięsa.Mąkę wymieszać ze śmietana i zagęścić sos.Dodać pokrojoną natkę pietruszki .Doprawić.Podawać z ziemniaczkami,kaszą lub na kolację z chlebkiem:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować