PODGRZYBKI, SMAŻONE KAPELUSZE

4.5 (198 ocen)

takie grzybki zawsze jadłam u mojej teściowej

Składniki:

  • małe twarde kapelusze podgrzybków
    jajko
    bułka tarta
    mąka
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Podgrzybki, smażone kapelusze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • podgrzybki 1. Wybrać małe twarde kapelusze podgrzybków. Oczyścić umyć, osuszyć oprószyć solą od spodu.
  • podgrzybki 2. Jajko rozkłócić. Podgrzybki panierować najpierw w mące , potem w jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na wolnym ogniu z 2 stron
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Podgrzybki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować