Podchmielona golonka

0 (0 ocen)

to coś dla wielbicieli golonki

Składniki:

  • 2 średnie golonki
    3 liście laurowe
    10 ziaren pieprzu
    3 ziarna ziela angielskiego
    2 łyżki soli
    3 ząbki czosnku
    woda ( tyle aby zakryła golonki )
    1 piwo ( o,33 l )
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Podchmielona golonka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Golonki umyć, usunąć ewentualne resztki sierści.
    Włożyć je do garnka, zalać zimną wodą, dodać przyprawy.
    Gotować około 1 godzinę.
    Następnie wlać piwo i gotować prawie do miękkości na maleńkim gazie.
  • 2. Po ugotowaniu golonek wyjąć je z garnka na blaszkę do pieczenia.
    Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut.
    Podawać z dowolnymi dodatkami.

Porady

ja użyłam piwo przywiezione z Kaszub, ale może być inne

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować