GOTOWANA GOLONKA

4.44 (162 ocen)

  • 3 godz. 20 min

Idealny obiad dla prawdziwego mężczyzny

  • 3 godz. 20 min

Składniki:

  • 2 małe goloneczki
    3 litry bulionu warzywnego
    ziela ang, listek laurowy, pieprz czarny ziarna
    3 marchwie
    2 pietruszki
    seler
    cebula biała
    piwo- niekoniecznie
    sól, pieprz czarny mielony
Wystaw ocenę:

4.44 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Golonka

Gotowana golonka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Golonki oczyszczamy, myjemy, osuszamy. Dobrze nacieramy solą i pieprzem.
    Odkładamy na min. noc do lodówki. Na drugi dzień zagotowujemy bulion,
    dokładamy obrane warzywa i przyprawy. Golonkę gotujemy na średnim ogniu
    ok 3 godzin. Jak ubywa płynu, dolewamy, aby golonki były cały czas
    zakryte. Po dwóch godzinach gotowania zamioast uzupełnić płyny bulionem
    możemy podlewać piwem. Ugotowaną golonkę podajemy z musztardą. Możemy
    też zapiec w piekarniku podlewajac piwem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Golonki Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować