Placki z mortadeli

4.5 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min

W moim domu każdy ma swoje ulubione danie, ale te placki smakują wszystkim.

  • 10 min

Składniki:

  • 46 dag mortadeli z papryką
    jajko
    1,5 szklanki mleka
    5 łyżek mąki
    szczypta soli
    keczup
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki z mortadeli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Robimy ciasto naleśnikowe: mleko miksujemy z mąką, jajkiem i solą.
  • 2. Z mortadeli zdejmujemy osłonkę i kroimy w 1-cm plastry. Zanurzamy w cieście. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Podajemy z keczupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_11-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować