WURSTSALAT - SAŁATKA Z MORTADELI

4.26 (230 ocen)

  • 20 min

Pierwszy raz jadłam tą sałatkę w Niemczech. Teraz serwuje ja swojej rodzinie i wszyscy są zachwyceni smakiem tak prostej sałatki.

  • 20 min

Składniki:

  • 400 gr. mortadeli - dobrej jakości
    200 gr. sera gouda
    1 duża cebula
    4 ogórki korniszony

    DRESING
    3 łyżki majonezu
    1 łyżka musztardy
    1 łyżka octu z winogron
    1 łyżka zalewy z korniszonów
    5 łyżek oleju
    1 łyżeczka cukru
    sól/pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.26 (230 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Wurstsalat - sałatka z mortadeli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mortadele, ser i korniszony pokroić w paski, cebule w kostkę.
    Do majonezu dodawać kolejno składniki ciągle ubijając trzepaczką, na końcu doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Do pokrojonych składników dodać dresing i wymieszać, całość wstawić do lodówki w celu schłodzeniu.
    Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować