Gulasz z Mortadeli

4.5 (153 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

W kilka chwil,za kilka złotych,w kilka osób,pyszny obiad.Polecam.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500g. mortadeli wieprzowej
    300g. pieczarek
    1 duża cebula
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    1 łyżeczka musztardy
    2 łyżki masła
    1/2l. bulionu
    1/2 pęczka koperku
    1 płaska łyżka mąki pszennej
    3-4 ziela angielskiego
    3-4 liścia laurowego
    papryka słodka,kozieradka,sól,pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z mortadeli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mortadelę,pieczarki,obraną cebulę kroimy w kostkę.Na szerokiej patelni rozgrzewamy masło,wrzucamy cebulę lekko podsmażamy,dodajemy pieczarki a następnie mortadelę,mieszamy chwilę smażymy na średnim ogniu.Dodajemy koncentrat pomidorowy,musztardę,posiekany koperek,mieszamy,doprawiamy do smaku,podsypujemy mąką,zalewamy bulionem.Chwilę gotujemy na małym ogniu aby sos zgęstniał a smak się wzmocnił.Gulasz porcjujemy na talerzach,podajemy np. z tłuczonymi ziemniakami i dowolną surówką,posypujemy posiekaną zieleniną.SMACZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mortadela

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować