Cukiniowe placuszki z selerem i żółtym serem

5 (173 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na bardzo smaczne placuszki cukiniowe. Przygotowane z dodatkiem jogurtu, selera i żółtego sera. Polecam na obiad lub kolację.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g cukinii
    150 g obranego selera
    1 surowe jajko
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    4 łyżki tartego żółtego sera
    3 łyżki mąki
    3/4 łyżeczki soli do startej cukinii
    pieprz do smaku
    zioła prowansalskie do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (173 ocen)

Zobacz również:

Placki Jajko

Cukiniowe placuszki z selerem i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Placki  z cukinii z selerem i żółtym serem 1. Cukinie myjemy i razem z selerem ścieramy na tarce jarzynowej do miski. Wsypujemy sól i mieszamy, przekładamy na cedzak i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie odciskamy płyn i przekładamy do miski. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy do połączenia. Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy łyżką porcje ciasta, smażymy z obu stron na złoty kolor. Usmażone placki przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować