kładzione kluski kopytkowe marchwekowo-ziemniaczane...

4.5 (182 ocen)

kluski kopytkowe polać skwarkami z cebulką..... smak jest wyborny i są delikatne w konsystencji.....SMACZNEGO!!!!

Składniki:


  • 50 dag ziemniaki ugotowane,
    30 dag marchewka ugotowana,
    1 sztuka jajko,
    - ile potrzeba mąka pszenna,
    1 łyżka tymianek,
    1/2 łyżeczki jarzynka,
    1 łyżeczka olej do wody,
    20 dag boczek na skwarki,
    1 sztuka cebula czerwona,
    1 sztuka cebula biała
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Kluski Kopytka Skwarki

Kładzione kluski kopytkowe marchwekowo-ziemniaczane... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap przygotowania 1. ugotowane dzień wcześniej ziemniaki z marchewką jeszcze ciepłe pokroiłam na kawałki i zmiksowałam blenderem i zostawiłam w lodówce na drugi dzień
  • etap przygotowania 2. masę podzielić na 4 części i jedną wyjąć - wsypać tam mąki dość czubato_____________

    dodać jajko, tymianek, jarzynkę i wszystko dobrze połączyć łyżką____________

    masa powinna być dość luźna
  • etap gotowania 3. do wrzątku z olejem kłaść z łyżki kopytka kluskowe (łyżkę zanurzam we wrzątku i nabieram masę) - po wypłynięciu gotować z 2 minuty - cedzakiem wyjmować na talerz_____________

    usmażyć boczek z cebulami, pieprzem
  • gotowe kluski kopytkowe 4. ugotowane kluski kopytkowe
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Marchewka Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować