1.Robimy masę jabłkową, wszystko to smażymy gdy będzie gotowe ostawiamy do ostygnięcia.
2.Pieczemy biszkopt, białka ubijamy na sztywno z cukrem, gdy piana będzie sztywna dodajemy powoli po 1 żółtku i miksujemy na najniższych obrotach. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy. Wylewamy na blaszkę (25/40 cm) wyłożoną papierem. Pieczemy ok 25 min w temperaturze 170 st.C.
3.Ciasto kruche: Z podanych składników wyrabiamy ciast. Gdy będzie gotowe
ciasto dzielimy na 2 części. Jedną kładziemy na blachę (25/40 cm) wylewamy na nie masę jabłkową. Do drugiej części ciasta dodajemy kakao i wyrabiamy. Ciasto rozwałkowujemy i dzielimy na 30 kwadratów. Do każdego kwadratu wkładamy 0,5 orzecha lub wiśnię. Formujemy kulki i kładziemy na masę jabłkową. Pieczemy to ok 50 min w temperaturze 180 st.C.
4.Masa karpatkowa: Z podanych składników ugotować budyń, po ostudzeniu utrzeć z margaryną. Masę wyłożyć na ciasto i przykryć biszkoptem. Biszkopt dekorujemy polewą, i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Komentarze