Placek po cygańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Przygotowujemy najpierw farsz.
2. Mięso kroimy w kostkę, solimy i przesmażamy na oleju.
3. Do garnka wlać trochę wody, zagotować .
4. Mięso przekładamy do garnka i gotujemy.
5. Pieczarki kroimy w kostkę, solimy, obsmażamy, dokładamy do mięsa.
6. Paprykę kroimy w paseczki i wraz z kukurydzą również dodajemy do gulaszu.
2.7. Gdy mięso jest już dobre dodajemy FIX i odrobinę chili w zależności od tego jaką ostrą lubicie potrawę.
3.1. Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach.
2. Do ziemniaków dodajemy jajko, sól, mąkę.
3. Wszystkie składniki mieszamy razem.
4.4. Wykładamy łyżką na rozgrzany olej i smażymy placki ( ja wolę mniejsze ale można też jeden duży placek który później składamy na połowę).
5.Placki wykładamy na talerz.
6.na jeden placek wykładamy trochę farszu.
7.Przykrywamy drugim plackiem.
8.Polewamy sosem , można również polać śmietaną jak ktoś lubi.
Komentarze