Pizzowe ślimaczki

2.33 (3 ocen)

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszna alternatywa tradycyjnej pizzy w wersji mini.

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO:

    230 g wody
    1 łyżeczka miodu
    10 g świeżych drożdży
    1 łyżeczka soli
    450 g mąki
    1 łyżka oliwy

    FARSZ:

    40 g suszonych pomidorów
    100 g startego sera
    50 g startego parmezanu
    200 g salami
    100 g przecieru pomidorowego
    100 g śmietany kwaśnej
    1 łyżka bazylii
    1/2 łyżki oregano, rozmarynu, soli, cebuli suszonej, czosnku granulowanego

    PONADTO:

    ser żółty starty do posypania
Wystaw ocenę:

2.33 (3 ocen)

Zobacz również:

Pizza

Pizzowe ślimaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Letnią wodę, drożdże i miód rozmieszać. Dodać 2 łyżki mąki, pozostawić do wyrośnięcia.
  • 2. Mąkę przesiać, dodać resztę składników i zarobić gładkie ciasto.
  • 3. Przygotowane ciasto przełożyć do miski wysmarowanej olejem i odstawić do wyrośnięcia / musi podwoić swoją objętość/.
  • 4. Suszone pomidory posiekać drobno.
  • 5. Dodać resztę składników na farsz i dokładnie wszystko połączyć.
  • 6. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na prostokąt o wymiarach 30x50 cm.
  • 7. Przygotowany farsz rozsmarować równomiernie na cieście.
  • 8. Zawinąć w roladę względem dłuższego boku.
  • 9. Ostrym nożem pokroić na 16 równych części.
  • 10. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • 11. Posypać startym serem.
  • 12. Piec w temperaturze 200 stopni ok 25 minut.
  • 13. Źródło: www.foodwithlove.de
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować