Pizza z patelni

5 (162 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Dla zapracowanych, niemających czasu miłośników pizzy :)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka pszenna: 1.5 szklanki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - gorąca woda: 0.5 szklanki
    - pomidory w puszce: 1 sztuka
    - ser żółty: 10 dekagramów
    - szynka: 10 dekagramów
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek: 2 ząbki
    - bazylia oregano: 2 łyżeczki
    - sól: 1 szczypta
    - oliwa: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

5 (162 ocen)

Zobacz również:

Pizza

Pizza z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przesiałam mąkę z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli, ja dodałam dodatkowo po łyżeczce suszonych ziół i stopniowo dolewałam do tego gorącej wody, zagniatałam, aż wyszło gładkie elastyczne ciasto. Rozwałkowałam na cienki placek wielkości patelni.Patelnię posmarowałam oliwą i położyłam na niej placek. Smażyłam jakieś 7 minut. Powinien się zrumienić. Po tym czasie przerzuciłam placek na drugą stronę i położyłam na nim dodatki.
  • 2. Pomidory z puszki zmiksowałam z ziołami. Cebulę zrumieniłam z czosnkiem na patelni. Ser żółty starłam na tarce, a szynkę pokroiłam na małe kawałeczki. Sos rozprowadziłam na placku, na to ser, na ser reszta dodatków i smażyłam jakieś 7 minut pod przykryciem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2017

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować