Pizza z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przesiałam mąkę z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli, ja dodałam dodatkowo po łyżeczce suszonych ziół i stopniowo dolewałam do tego gorącej wody, zagniatałam, aż wyszło gładkie elastyczne ciasto. Rozwałkowałam na cienki placek wielkości patelni.Patelnię posmarowałam oliwą i położyłam na niej placek. Smażyłam jakieś 7 minut. Powinien się zrumienić. Po tym czasie przerzuciłam placek na drugą stronę i położyłam na nim dodatki.
2.Pomidory z puszki zmiksowałam z ziołami. Cebulę zrumieniłam z czosnkiem na patelni. Ser żółty starłam na tarce, a szynkę pokroiłam na małe kawałeczki. Sos rozprowadziłam na placku, na to ser, na ser reszta dodatków i smażyłam jakieś 7 minut pod przykryciem.
Komentarze