Pizza z patelni

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszna, szybka i prosta pizza z patelni.
Polecam tym, co nie mają piekarnika, zrobiłam pierwszy raz i na pewno nie ostatni.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto :
    mąka - 300 g
    woda - 100 ml
    mleko - 100 ml
    olej - 2 łyżki
    cukier - szczypta
    sól szczypta
    proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
    Sos i dodatki:
    koncentrat pomidorowy - 170 g
    oregano suszone - 2 łyżki
    kiełbasa cienka - 1 pętko
    cebula - 1 szt
    tłuszcz do smażenia
    pieczarki - 450 g
    sól i pieprz
    ser żółty - 200 g
    keczup do polania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pizza

Pizza z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pizza z patelni 1. Ciasto:
    Wszystkie składniki połączyć, wymieszać, zagnieść ciasto.
    Wyrabiać ciasto ze 3 minuty, podzielić na 3 równe części, rozwałkować na placki.
    Dostosowując wielkość i kształt do patelni.
  • 2. Kiełbasę pokroić w talarki, podsmażyć na patelni.
    Pieczarki opłukać, pokroić w pół plastry.
    Cebulę obrać, pokroić w piórka.
    Usmażyć cebulę na tłuszczu, dodać pieczarki, podsmażyć razem z solą i pieprzem, przez kilka minut.
  • Pizza z patelni 3. Patenię rozgrzać, wysmarować tłuszczem, położyć placek, smażyć na wolnym ogniu do zrumienienia spodu, przewrócić ciasto na drugą stronę, posmarować koncentratem, posypać oregano.
  • Pizza z patelni 4. Rozłożyć na koncentracie talarki kiełbasy, pieczarki z cebulę i starty żółty ser ( u mnie jest ser w pastrach bo nie miałam innego ).
    Przykryć patelnię pokrywką i smażyć do rozpuszczenia się sera.
    Pizze podawać polaną keczupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować