Pappardelle pomidorowe

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mega szybka pasta - właściwie czas jego przygotowania to tyle ile gotuje się woda na makaron, a później sam makaron.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pappardelle: 1 opakowanie
    - pomidory w puszce krojone: 1 opakowanie
    - cebula: 1 sztuka
    - pomidory suszone w oliwie: 3 sztuki
    - czosnek: 3 ząbki
    - oliwa: 5 łyżek
    - koncentrat pomidorowy: 2 łyżki
    - sól morska: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - zioła prowansalkie: 1 łyżeczka

Pappardelle pomidorowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nastawić wodę na makaron.
  • 2. W tym czasie pokroić cebulę w kostkę, czosnek posiekać i zezłocić wszystko na oliwie. Dodać do tego pomidory z puszki, pokrojone na paski pomidory suszone, doprawić do smaku. Przykryć i dusić na wolnym ogniu.
  • 3. Do wrzącej, osolonej wody wrzucić makaron, gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ugotowany przełożyć bezpośrednio z wody do sosu i wymieszać. Woda z gotowania ułatwi wymieszanie z sosem. Podawać od razu. Można posypać parmezanem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy