Piwoszki

4.5 (183 ocen)

Bez jajek i proszku , a jednak pyszne i chrupiące

Składniki:

  • 3 szkl mąki
    1/2 szkl cukru pudru
    1 cukier waniliowy
    1/2 szkl piwa
    1 kostka margaryny Kasi

    powidła śliwkowe
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Desery

Piwoszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wysypać na stolnicę , dodać cukier i margarynę , posiekać wszystko nożem.
  • 2. Zrobić dołek wlać piwo , zagnieść ciasto .
  • 3. Odstawić na 1 godzinę do lodówki.
  • 4. Ciasto rozwałkować dość cienko , wycinać kwadraty , nakładać powidła i zlepiać dwa przeciwne rogi .
  • 5. Piec w temp. 180 st. około 15 minut na złoty kolor.

Porady

Zamiast powideł można do środka ciasteczek dodać ser i zlepiać według własnego uznania.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować