Ciastka piwoszki

4.48 (149 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Doskonałe na słodko jak i na słono.

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
    pół szklanki jasnego piwa
    1 kostka twardej margaryny ( zmrożonej)
    szczypta soli
    1 łyżeczka czubata cukru pudru
    marmolada do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.48 (149 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka Marmolady Piwa

Ciastka piwoszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0r0y90a 1. Zimną twardą margarynę ( z zamrażalnika ) zetrzeć na tarce jarzynowej, dodać mąkę, szczyptę soli, cukier puder i piwo-wszystko razem wymieszać.Wykrawać ciastka. Można udekorować marmoladą.
    Upiec w temp. 180°C ok. 12-15 minut (do zrumienienia ).

Porady

Jeśli chcemy mieć słoną przekąskę, nie dodajemy cukru pudru.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce Piwo

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować