Piszinger kajmakowo-orzechowy

5 (166 ocen)

  • 2 godz. 20 min

Do zjedzenia tego piszingera nie trzeba długo zapraszać.Swój wyjątkowy smak zawdzięcza masie kajmakowo-orzechowej.Jest bardzo słodki,więc podaję go z kawą,najlepiej mocnym espresso.

  • 2 godz. 20 min

Składniki:

  • 400 gram masy krówkowej ( w puszce )
    2-3 łyżki dżemu z owoców leśnych
    4 wafle-andruty
Wystaw ocenę:

5 (166 ocen)

Zobacz również:

Desery

Piszinger kajmakowo-orzechowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Andruty wyjąć z opakowania,dwa płaty posmarować masą krówkową,jeden posmarować dżemem z owoców leśnych.Na dużej drewnianej desce rozpocząć układanie piszingera(zaczynając od posmarowanego masą krówkową,na nim układamy andrut posmarowany dżemem,a na nim posmarowany masą krówkową i przykryć suchym andrutem).
  • 2. Na piszinger kładziemy mniejszą drewnianą deskę i ciężki przedmiot.Wstawiamy do lodówki na 120 minut.
  • 3. Po wyjęciu piszingera z lodówki kroić go na 8 części.

Porady

Można uzyć masy krókowej o smaku kajmakowym,orzechowym lub kokosowym. Dżem wybieramy zależnie od upodobań. Andruty można kupić w różnych kształtach, ja używam tych okrągłych. Nie licząc czasu oczekiwania, ten deser przygotujesz w kilka chwil.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować