Mazurek kajmakowo-orzechowy

4.5 (162 ocen)

  • 30 min

mazurek musi być słodki i ten taki właśnie jest

  • 30 min

Składniki:

  • 170 g mąki
    150 g cukru
    2 jajka
    125 g margaryny Kasia
    pół cukru waniliowego

    dodatkowo;
    dżem truskawkowy
    masa kajmakowa orzechowa 1 puszka 400 gr
    orzechy
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Mazurek kajmakowo-orzechowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mazurek 1. Margarynę cukier i jajka utrzeć dodać mąkę i zmiksować (ciasto będzie gęste)
    rozsmarować ciasto w dużej blasze albo w dwie małe.. (na papierze)
    upiec na złoty kolor

    Po wystudzeniu (jeśli było pieczone w jednej, przekroić na pół) ciasto przełożyć dżemem truskawkowym, rozsmarować cienką warstwę masy kajmakowej, resztę przełożyć do szprycy i udekorować masą i orzechami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować