Pikantna Pieczeń Babuni

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepis dostałam od mojej babci Krysi. :)

  • 30 min

Składniki:

  • 1,5 kg mięsa mieszanego
    13 dag sera "Gouda"
    3 średnie cebule
    2 czerstwe bułki
    2 jajka
    sól, pieprz, ostra papryka

    1 łyżka bułki tartej
    2 łyżki natki pietruszki
    1/2 łyżki chilli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pikantna pieczeń babuni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zemleć. Ser i cebule pokroić w kostkę. Bułki namoczyć.
  • 2. Mięso, ser, cebule, bułki, jajka, sól, pieprz i paprykę dobrze wymieszać.
  • 3. Dać do formy wysmarowanej oliwą. Piec 1h 30 min.
  • 4. Natkę, chilli i bułkę tartą wymieszać i posypać pieczeń i piec jeszcze 15 min.

Porady

Dla tych, którzy nie lubią pikantnych rzeczy, mozna pominąć 4 krok.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować