Pikantna brukselka

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Uwielbiam brukselkę, a takie danie można podać na obiad lub ciepła kolację

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg brukselki
    • 5 ziemniaków
    • 20 dag kiełbasy podwawelskiej
    • 200ml koncentratu pomidorowego
    • 2 łyżki mąki pszennej
    • Kostka rosołowa
    • ½ łyżeczki czosnku w proszku
    • Olej do prużenia
    • Sól
    • Chili
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pikantna brukselka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ziemniaki 1. Ziemianki obrać, pokroić w grubszą kostkę i przesmażyć razem z czosnkiem na gorącym oleju.
  • woda 2. Podlać jedną szklanką wody, doprawiać solą.
  • kiełbasa 3. Pokroić kiełbasę w kostkę i dodać do ziemniaków.
  • brukselka 4. Brukselkę obieram z liści wierzchnich i dodajemy do kiełbasy.
  • przecier 5. Dokładamy kostkę rosołową.
    Wszystko razem mieszamy z koncentratem pomidorowym.
  • chili 6. Doprawiamy chili, ewentualnie solą.
  • mąka 7. Mąkę rozrabiamy w małej ilości wody.
  • zaprawka 8. Hartując wlewamy do brukselki, 2 minuty gotujemy.
  • brukselka 9. Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brukselka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować