Piersi kurczaka na czerwono

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To bardzo smaczne i zdrowe danie. Filety z kurczaka skąpały się w czerwonych warzywach. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety z piersi kurczaka
    1 biała część pora
    3 ząbki czosnku
    2 łyżki masła
    1 papryka
    3 pomidory
    3 łyżki oleju
    2 łyżki przyprawy do mięs
    1 szklanka przecieru pomidorowego
    2 łyżki jogurtu greckiego
    sól i pieprz do smaku
    posiekany koperek do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Piersi kurczaka na czerwono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Fileta myję , osuszam, kroję w plasterki, polewam olejem, posypuje przyprawą do mięs, mieszam. Czosnek, por, paprykę, oczyszczam, kroję i podsmażam na maśle. Po 10 minutach dodaje obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory oraz przecier zmieszany z jogurtem, mieszam, duszę kilka minut. Dodaję podsmażonego na oleju fileta, mieszam. Doprawiam solą i pieprzem, mieszam. Gotowe, podaję posypane koperkiem.

Porady

Tak przygotowane filety podaję z bagietką lub dowolną kaszą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować