Pierś z kurczaka z piekarnika

4.49 (154 ocen)

bardzo soczysta i bardzo prosta w wykonaniu

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    sól do smaku
    1 łyżka pieprzu kolorowego
    2 łyżki słodkiej papryki
    3 łyżki oregano
Wystaw ocenę:

4.49 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Piersi opłukać pod bieżącą wodą. Osuszyć ręcznikiem papierowym. Posypać solą, kolorowym pieprzem, słodką papryką i na końcu oregano. Tak przygotowane mięso włożyć do rękawa do pieczenia mięsa. Zamknąć. Piec w piekarniku przez 30 - 40 minut w 200 st C. Po upieczeniu pociąć w skośne paski. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować