Pierś kurczaka z sosem mango

4.5 (185 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Soczysta pierś z kurczaka w słodko-pikantnym sosie chilli z "maślaną" kaszą kus kus.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 300 g filetu z kurczaka
    sól himalajska
    przyprawa chińska "pięć smaków"
    chilli
    duże mango
    łyżka brązowego cukru
    2 łyżki limonki tajskiej
    100 g kaszy kus kus
    2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania główne

Pierś kurczaka z sosem mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety płuczemy ,osuszamy ręcznikiem papierowym i nacieramy najpierw solą ,następnie przyprawą. Przekładamy do rękawa i wstawiamy do lodówki na 30 min. Pieczemy 35 min w temperaturze 180°C. Po upieczeniu kroimy na kawałki.
    Mango obieramy ,kroimy na mniejsze kawałki i miksujemy. Dodajemy sok z limonki ,cukier i zmielone chili. Podgrzewamy ,cały czas mieszając.
    Kaszę kus kus przygotowujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Mieszamy z roztopionym masłem.
    Na kaszy podajemy kurczaka z sosem mango.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować