Pierożki żurawinowe z twarogiem, serem białym typu włoskiego, żurawiną i nutką anyżu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.FARSZ: Gwiazdkę anyżu rozdrabniamy drobniutko w blenderze, wsypujemy ją do miski.
2.Do anyżu dodajemy sery i dokładnie rozcieramy, następnie dodajemy cukier puder i żurawinę i wszystko dokładnie ucieramy.
3.CIASTO: Żurawinę wrzucamy do blendera, w którym rozdrabnialiśmy anyż (ciasto będzie miało jego delikatny smak) i rozdrabniamy ją bardzo drobno (aż trochę się pozlepia).
4.Z wszystkich podanych składników wyrabiamy ciasto.
5.Dzielimy na kilka części, każdą wałkujemy, wykrawamy krążki, nakładamy porcję farszu i zlepiamy brzegi.
6.Gotujemy w delikatnie osolonej wodzie około 10 minut od wypłynięcia.
Komentarze