Pieczone pierogi z pieczarkami i żółtym serem

  • wyświetlono: 53742 |
  • dodany do książki kucharskiej: 17 |
  • polecenia: 0

Pieczone pierogi to szybkie i łatwe w przygotowaniu danie. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno.

65283227_201192117466427_1378378167768580096_n
  • 50min

Składniki

Składniki:
Ciasto:
2 szklanki mąki pszennej
2 jajka
2 łyżki roztopionego masła
duża szczypta soli
1/2 łyżeczki cukru
około szklanki ciepłej woda

Nadzienie:
6 dużych pieczarek
cebula
kawałek sera żółtego
sól
pieprz

Dodatki:
żółtko do posmarowania pierogów
odrobina maku

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczone pierogi z pieczarkami i żółtym serem

  • 1. Pieczarki myjemy, kroimy w małe kawałki, dusimy na maśle z poszatkowaną cebulą.
    Gdy soki z pieczarek i masło odparują,przyprawiamy następnie zdejmujemy z patelnię ognia.
    Mąkę przesiewamy do miski, wbijamy jajka, dolewamy roztopione masło, przyprawiamy.
    Stopniowo dodajemy wodę, do momentu aż ciasto będzie gładkie.
    Ciasto cienko rozwałkowujemy, wykrawamy koła, nakładamy farsz z pieczarek, odrobinę startego sera żółtego i zlepiamy.
    Pierogi smarujemy żółtkiem, posypujemy makiem.
    Pieczemy w 190 stopniach przez 25 minut. Pieczone pierogi są gotowe do spożycia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniapierogimama_mnie_nauczylaPieczone pierogi

Komentarze

Podobne przepisy

Pierogi.

Dodane przez: Słodko Słodka

Pieczone Pierogi z Kapustą Kiszoną i Pieczarkami

Wersja bardziej świąteczna,weekend...

Pierogi ze szpinakiem i serem żółtym.

Dodane przez: BABECZKA 35

Pierogi ze szpinakiem i serem żółtym

Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam...

pierogi z pieczarkami i serem

Dodane przez: Justek

PIEROGI Z PIECZARKAMI I SEREM

Bardzo smaczne pierożki

Ziemniaczane pierogi z serem i pieczarkami

Dodane przez: czekoladka

Ziemniaczane pierogi z serem i pieczarkami

Pierożki z pewnością niecodzienne....

Dodane przez: Ola30

PIEROGI Z SEREM ŻÓŁTYM

Przepis na te pierogo dostałam...

pierogi

Dodane przez: anka1988

Pierogi ze szpinakiem, ziemniakami i żółtym...

Lubię eksperymentować z nadzieniem...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE