Pierogi z Kapustą - Najlepszy przepis

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Dziś tradycyjne pierogi z kapustą, oczywiście białą... smażoną... całość dopełniona okrasą z cebulki.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA CIASTO:

    3 szkl mąki pszennej
    1 szkl ciepłej wody
    1 jajko
    szczypta soli
    1/3 łyżeczki oleju

    SKŁADNIKI NA FARSZ:

    3 cebule
    1 średnia kapusta
    sól
    pieprz
    masło
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z kapustą - najlepszy przepis - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kapustę ugotować. Cebulę pokroić w kostkę zeszklić na niewielkiej ilości masła, dodać drobno pokrojoną kapustę, stopniowo według potrzeby dodawać masło, i smażyć na wolnym ogniu, aby się nam nie przypaliło.
    2. Gdy kapusta nam zmieni kolor, doprawiamy solą i pieprzem, odkładamy do przestygnięcia.
    3. Wszystkie składniki na ciasto wyrobić na jednolitą konsystencję.
    4. Ciasto wałkujemy, wycinamy kółka, na każde kółko nakładamy farsz, sklejamy.
    5. Gotowe pierogi gotujemy w delikatnie osolonej wodzie.
    Do okrasy polecam usmażoną cebulkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować