Pierogi z botwinką i twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Botwinkę myjemy kroimy drobno jeżeli już są buraczki to je
ścieramy na tarce.
Zostawiamy parę łodyżek które póżniej dodamy do okrasy
Kroimy w kostkę cebulę i por
Marchewkę ścieramy na tarce.
Na patelnię dajemy masło klarowane dodajemy cebulę i czosnek
podsmażamy chwilę .Do cebuli dodajemy marchewkę por i botwinkę
mieszamy podsmażamy.Pod koniec smażenia dodajemy przyprawy i pokrojony
koperek i szczypiorek studzimy.Jak warzywa wystygną dodajemy twaróg
mieszamy.
Robimy ciasto na pierogi z podanego przepisu albo według
swojego przepisu.Jak ciasto odpocznie wałkujemy wycinamy krążki dajemy
farsz i lepimy pierogi.
Gotowe pierogi gotujemy w osolonej wodzie.
Przygotowanie okrasy do pierogów.
Na patelnię dajemy masło klarowane i pokrojoną cebulę i
pokrojone łodyżki botwinki podsmażamy pod koniec dodajemy zwykłe
masło.
Okrasą polewamy ugotowane pierogi.
Komentarze