Pierogi z botwinką i twarogiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Takie pierogi robiłam i jadłam pierwszy raz zapewniam ze są pyszne.

  • 60 min

Składniki:

  • Pierogi z botwinką i twarogiem.


    Ciasto

    2 szklanki mąki
    1 żółtko
    3-4 łyżki oleju
    szczypta soli
    150 ml ciepłej wody.
    Farsz
    1 pęczek botwinki
    1 marchewka
    2 cebule
    kawałek pora
    2-3 ząbki czosnku
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    czubrica zielona do smaku lub inna dowolna
    1 łyżka masła klarowanego
    25 dkg twarogu
    szczypiorek i koperek
    OKRASA
    4-5 łodyżek z botwinki
    1-2 cebule
    1 łyżka masło klarowane
    dodatkowo masło zwykłe


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z botwinką i twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1t4a8xw 1.


    Botwinkę myjemy kroimy drobno jeżeli już są buraczki to je
    ścieramy na tarce.
    Zostawiamy parę łodyżek które póżniej dodamy do okrasy
    Kroimy w kostkę cebulę i por
    Marchewkę ścieramy na tarce.
    Na patelnię dajemy masło klarowane dodajemy cebulę i czosnek
    podsmażamy chwilę .Do cebuli dodajemy marchewkę por i botwinkę
    mieszamy podsmażamy.Pod koniec smażenia dodajemy przyprawy i pokrojony
    koperek i szczypiorek studzimy.Jak warzywa wystygną dodajemy twaróg
    mieszamy.

    Robimy ciasto na pierogi z podanego przepisu albo według
    swojego przepisu.Jak ciasto odpocznie wałkujemy wycinamy krążki dajemy
    farsz i lepimy pierogi.
    Gotowe pierogi gotujemy w osolonej wodzie.
    Przygotowanie okrasy do pierogów.
    Na patelnię dajemy masło klarowane i pokrojoną cebulę i
    pokrojone łodyżki botwinki podsmażamy pod koniec dodajemy zwykłe
    masło.
    Okrasą polewamy ugotowane pierogi.

    polecam!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować