Piegowate naleśniki z musem jabłkowym

5 (149 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Można je podawać z dowolnym nadzieniem, mnie najbardziej smakują z niezbyt słodkim musem jabłkowym - najlepiej własnej roboty

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - budyń waniliowy lub śmietankowy: 1 opakowanie
    - mleko: 1 szklanka
    - mąka: 0.5 szklanki
    - jajka: 2 sztuki
    - mak niebieski: 1 łyżka
    - sól: 1 szczypta
    - olej do smażenia: 1 łyżka
    - mus jabłkowy (najlepszy domowy): 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

5 (149 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Piegowate naleśniki z musem jabłkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko, budyń, mąkę, jajka i sól zmiksować. Dodać mak i wymieszać. Na patelni do naleśników dobrze rozgrzać olej i smażyć cienkie naleśniki – nie przypiekając ich zbytnio bo zrobią się sztywne. Składać w trójkąty lub zwijać w rulony i trzymać w cieple.
  • 2. Podawać z musem jabłkowym (dowolnie: albo polane z wierzchu albo nadziane:) )
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Piknik Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować