Pieczony camembert w towarzystwie bazylli i pomidora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.SER PRZEKRAWAMY NA PÓŁ.
PRZYPRAWIAMY SUSZONYM OREGANO OBYDWIE POŁÓWKI.
KŁADZIEMY PLASTEREK POMIDORA (JEŚLI POMIDOR JEST DUŻY WYSTARCZY JEDEN, JEŚLI JEST MAŁY MOGĄ BYĆ DWA LUB 3 TAK ABY ZAKRYĆ CAŁY SEREK.)
POMIDORA POSYPUJEMY SOLĄ I PIEPRZEM.
UKŁADAMY LISTKI ŚWIEŻEJ BAZYLII.
2.PRZYKRYWAMY POŁOWĘ Z POMIDOREM DRUGĄ POŁOWĄ SERA.
ZAWIJAMY FOLIĄ ALUMINIOWĄ.
3.SER WKŁADAMY DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO 180 ST. I PIECZEMY PRZEZ KOŁO 15 MINUT TAK ABY DELIKATNIE SIĘ ROZPUŚCIŁ.
4.GOTOWY SER WYKŁADAMY NA TALERZ. PODAJEMY Z ZAPIECZONYM PIECZYWEM.
Komentarze