Pieczone ziemniaki z pastą z tuńczyka

4.5 (192 ocen)

Smakowite danie na lekki obiad lub ciepłą kolację.

Składniki:

  • 6 średnich, młodych ziemniaków
    2 puszki tuńczyka w kawałkach
    2 serki wiejskie
    pół papryki czerwonej
    3 łyżki posiekanego szczypiorku
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki majonezu
    sól, pieprz




Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczone ziemniaki z pastą z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ziemniaki owiń pazłotkiem 1. Ziemniaki dokładnie umyj, osusz, nakłuj widelcem, każdy owiń w folię aluminiową. Piecz do miękkości ok.40 minut w 200st. Przestudź, przekrój wzdłuż i wydrąż środek.
  • zrób pastę z tuńczyka 2. Przygotuj pastę: tuńczyka osącz z zalewy i przełóż do miseczki razem z serkiem wiejskim. Dodaj pokrojoną w kosteczkę paprykę i środki ziemniaków, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany szczypiorek. Dopraw do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
  • gotowe danie 3. Połówki ziemniaków oprósz solą i do środka nakładaj farsz z tuńczyka.Gotowe ziemniaczki rozłóż na liściach sałaty i udekoruj posiekanym szczypiorkiem.






Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować