Krakersy z pastą z tuńczyka

4.5 (170 ocen)

  • 15 min

Szybko, prosto i smacznie.

  • 15 min

Składniki:

  • pasta:
    puszka tuńczyka w sosie własnym
    kilka łyżek majonezu
    koperek
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz

    krakersy
    świeża bazylia
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Pasty

Krakersy z pastą z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka wymieszać z kilkoma łyżkami majonezu - w zależności od konsystencji, jaką chciałbyś otrzymać, możesz dodać więcej majonezu by pasta bardziej gładka.
    Podusić widelcem całość aż zacznie przypominać pastę.
    Dodać posiekany koperek, czosnek przeciśnięty przez praskę, doprawić solą i pieprzem.
    Schłodzić pastę w lodówce.
    Gotową pastę wykładać na krakersy, ozdobić świeżą bazylią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować