Pieczone ziemniaki z boczkiem i jajkiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Prosta potrawa rodzinna, doskonała na obiad i na wczesną kolację.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg. ziemniaków
    2 marchewki
    3 łyżki oleju
    1 łyżka czosnku niedźwiedziego
    1 łyżka soli
    1 łyżka przyprawy do mięs
    1 łyżka suszonych pomidorów
    1 laska kiełbasy
    20 dag. boczku
    6 jajek
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    Dodatkowo:
    blaszka do zapiekania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki Jajko

Pieczone ziemniaki z boczkiem i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Ziemniaki i marchew obieram, kroje, układam na blasze, polewam olejem, posypuję przyprawą do mięs, solą, czosnkiem niedźwiedzim, piekę 45 minut w temp. 180 stopni.
  • jk 2. Po tym czasie ziemniaki posypuję pokrojoną kiełbasą i boczkiem, zapiekam 15 minut.
  • jk 3. Po tym czasie na całość wbijam jajka, posypuję solą i pieprzem, zapiekam 5 minut. Po wyjęciu posypuje suszonymi pomidorami, natką pietruszki oraz szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Kiełbasa Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować