Pieczone żeberka w marynacie miodowo-musztardowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy, osuszamy, kroimy i przekładamy do miski. Przyprawiamy solą, pieprzem, papryką oraz curry. W większym naczyniu przygotowujemy marynatę: mieszamy miód z musztardą. Dokładnie wszystko mieszamy. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Przyprawione mięso przekładamy do torebki do pieczenia.
2.Ziemniaki obieramy, kroimy w cząstki, doprawiamy przyprawą do ziemniaków. Przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego margaryną. Pieczemy 1 godzinę w 200 st. Celsjusza. Dokładamy do nich na osobną blachę żeberka. Pieczemy kolejną godzinę w 180 st. Celsjusza. 15 minut przed wyjęciem z piekarnika rozcinamy torebkę, aby były chrupiące.
Komentarze