Pieczone udka NADZIANE pod skórką paseczkami papryki i boczku !z bazylia

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Pieczone udka Z NADZIENIEM POD SKÓRKĄ- , aromatyczne i soczyste doskonale przyprawione Są nadziane....marynowaną papryka i boczkiem!!!Wszystko ładnie sie komponuje-smak nie do opisania.Polecam

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka
    8 paseczków marynowanej papryki czerwonej
    2 plasterki surowego boczku


    pół łyżeczki soli

    pół łyzeczki oregano
    pól łyzeczki bazylii
    pół łyzeczki słodkiej papryki
    przyprawa do kurczaka
    czosnek granulowany w młynku





    oliwa z oliwek lub olej

    wykałaczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone udka nadziane pod skórką paseczkami papryki i boczku !z bazylia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka kurczaka dokładnie umyć, osuszyc.'Paprykę i boczek pokroic w cienkie paski o długosci około 2-3 cm
    Nastepnie nalezy nożem na zawnetrznej stronie udka wykonac 3 głębokie cięcia.W powstałe dziury nalezy wkładać naprzemian cienkie paseczki boczku i marynowanej papryki, Jesli mięso bardzo sie rozchodzi nozna je spiąć wykałaczkką.
    Natrzeć udka cienką warstwą oliwy. Wymieszać wszystkie suche przyprawy: sól, pieprz, paprykę,,przyprawe do kurczaka, oregano i bazylie w misce. Gdy przyprawy się połączą natrzeć nimi dokładnie udka.

    Wstawić mięso do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 50 minut. Piec udka do momentu aż osiągną złotawą, chrupiącą skórkę. Od czasu do czasu można podlać udka wytapiającym się sosem.]

    Podawac np. z pieczonymi ziemniakami i marynowana papryką.

Porady

ilosc porcji-4 cena za porcje , 2, 30 czas -70 min zioła -bazylia i oregano nadaja udkom wyjatkowego smaku i ...ułatwiaja trawienie:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować