Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem

4.49 (154 ocen)

  • 3 godz.

Kurczak w letnim wydaniu

  • 3 godz.

Składniki:

  • 2 podudzia z kurczaka
    1 mała cukinia
    3 ząbki czosnku
    2 łyżeczki cząbru
    1 łyżeczka suszonego oregano
    2 szczypty ostrej papryki
    3 łyżki oleju
    sól
Wystaw ocenę:

4.49 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Penne

Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podudzia z kurczaka myjemy, zdejmujemy skórę, osuszamy. Z oleju, cząbru, oregano, ostrej papryki i soli przygotowujemy marynatę, do której wkładamy plasterki czosnku i pałki kurczaka. Marynujemy w lodówce kilka godzin. Po wyjęciu z lodówki kurczaka przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy półplasterki cukinii i pieczemy 20-30 minut w temp. 180 st. Podajemy z ulubionym makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować