Pieczone kotlety indycze z selerem naciowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne i zdrowe danie obiadowe

  • 60 min

Składniki:

  • 0,5 kg mielonego mięsa z indyka
    3 łodygi selera naciowego
    pęczek koperku
    4 łyżki kaszy manny
    sól
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone kotlety indycze z selerem naciowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. selera obieramy, kroimy w kostkę i lekko podsmażamy na oleju. Mięso mielone wyrabiamy na masę dodając kaszę mannę, posiekany koperek, seler naciowy, sól i pieprz. Formujemy kotlety. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, kotlety wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy około 20-25 minut na rumiano. Podajemy z ryżem lub dowolną surówką

Porady

Mięso indycze możemy zastąpić mięsem z kurczaka. Jeśłi masa będzie zbyt rzadka możemy dodać więcej kaszy manny

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować