Pieczone części kurczaka

4.5 (157 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny obiad.

  • 3 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 ćwiartki z kurczaka
    1 łyżeczka soli
    1/2 łyżeczki pieprzu czarnego
    2 łyżeczki suszonych pomidorów bardzo drobno pokrojonych
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone części kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy a następnie dzielimy na 2 części: udka i podudzia. Odcinamy tylną kość i zdejmujemy skórkę( jeśli jej nie lubimy). Jeszcze raz myjemy mięso i je osuszamy. Przyprawy razem mieszamy i nacieramy nimi mięso. Przekładamy je do miski i wkładamy do lodówki na 1,5 godziny. W między czasie włączamy piekarnik. Zamarynowane mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy je i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 1 godzinę. Najpierw pieczemy przez 30 min pod przykryciem a potem kolejne 30 minut bez przykrycia. Upieczone udka i podudzia podajemy z sałatkę i ryżem lub ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

4.47 (173 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Pieczone części kaczki

To może cię zainteresować