Pieczone celzone z mięsem mielonym. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto połączyć wyrobić i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia w ciepłym miejscu ok 40 minut.
2.Cebulkę posiekać w drobną kostkę zeszklić na patelni po czym dodać mięso mielone doprawić solę i pieprzem według uznania , podsmażyć odstawić do ostygnięcia.
3.Pieczarki pokroić w talarki ,starkować ser na tarce z grubymi oczkami
2 łyżeczki przecieru pomidorowego rozrobić z 2 łyżeczkami wody ( można dodać szczyptę oregano,bazylii,tymianku)
4.Wyrośnięte ciasto zarób i podziel na 2 równe części.
rozwałkuj prawą i lewą stronę placka natnij w równe paski środek zostaw do nałożenia nadzienia
Część na nadzienie posmaruj przecierem pomidorowym nałóż mięso mielone i pieczarki .
Komentarze